sobota 6. srpna 2011

Galaxy on Fire 2 HD již tento podzim

V posledním říjnovém týdnu loňského roku dorazila na App Store dlouho očekávaná hra z vesmírného prostředí Galaxy on Fire 2 (dále jen GoF2). Od té doby vyšlo několik aktualizací opravujících chyby a vylepšujících grafiku, dále pak "datadisky" Valkyrie a Kaamo Club s novým herním obsahem. Aktuální verze má na iTunes hodnocení pěti hvězdiček z pěti. Právě úspěšnost hry na iPhonu a iPodu pravděpodobně vedla autory z Fishlabs k přípravě speciální HD verze, která bude určená pro iPad 2 a počítače Mac. V rozhodnutí hrál roli určitě i fungující distribuční model Applu. Hry se dočkáme již tento podzim.

Kromě zařízení Apple vyšlo GoF2 pro systémy Symbian a Android, dále pak speciální verze optimalizovaná čipy Tegra2. Ikonka GoF2 byla k vidění dokonce i na prototypu Nokie N9 se systémem MeeGo. Málokterý vývojář se může pochlubit optimalizací hry napříč všemi mobilními platformami, napadá mě snad jen Angry Birds :-)


GoF2 HD bude veřejnosti představen na výstavě gamescom 2011, která bude probíhat od 17. do 21. srpna tohoto roku v německém Cologne. První den výstavy je určen profesionálním (tj. akreditovaným) novinářům, volně přístupný veřejnosti bude areál až od 18. srpna. V tuto chvíli jsou k dispozici jen obrázky z alfa verze hry, ale brzy se pravděpodobně dočkáme i prezentačního videa.

Kliknutím zobrazíte obrázek v originální HD velikosti
I přes mírně vyšší cenu € 7,99 je GoF2 mezi hráči velmi populární. Hra zdaleka není jen o soubojích a vesmírném střílení, obsahuje propracovaný obchodní systém, několik různých frakcí/národů, s kterými musíte udržovat dobré vztahy, a v neposlední řadě také originální příběhovou linii. Milovníci žánrů RPG a strategicko-taktických her ocení možnost sbírat/těžit/kupovat suroviny a vyrábět vlastní vylepšení vesmírných korábů či ničivé zbraně. Je pouze na Vás, zda si vyberete cestu obchodníka, válečníka nebo diplomata.

Kliknutím zobrazíte obrázek v originální HD velikosti
Díky novým řešením od Apple (iCloud) bude možné kdykoli převádět uložené pozice v GoF2 HD mezi Macem a iPadem 2. Nic nebude bránit tomu, abyste hru rozehráli v pohodlí domova, uložili, a následně pokračovali od stejného místa kdekoli na cestách na svém iPadu.

Kliknutím zobrazíte obrázek v originální HD velikosti
Všechny grafické prvky byly ve verzi pro Mac kompletně přepracovány, původní rozlišení bylo čtyřikrát zvětšeno a byly přidány další textury. Každá ze 30 vesmírných lodí má vlastní sadu textur v rozlišení 2048 x 2048. Spolu s grafickými vylepšeními, jako je například použití dalších OpenGL shaderů, byly vylepšeny speciální efekty a exploze. Ovládání pak bylo přizpůsobeno pro myš, klávesnici a gamepad.

Kliknutím zobrazíte obrázek v originální HD velikosti
V GoF2 HD bude na prozkoumání čekat kompletní galaxie s více než 20 solárními systémy, 100 různými vesmírnými stanicemi (které budou plně 3D), více než 30 loděmi, které je možné osadit libovolným vybavením a zbraněmi. Dále hra nabídne nespočet úkolů a misí. Epický příběh vypráví o dramatickém boji o přežití mezi pozemšťany, Midoriany, Nivelliany a impériem Vossků. Příběh se v HD verzi hry nebude lišit od toho v původním GoF2, což je k rozsáhlosti hry zcela pochopitelné. Je třeba brát na vědomí, že ve Fishlabs zároveň pracují na třetím pokračování (Galaxy on Fire 3), které ovšem můžeme očekávat nejdříve za 15 měsíců. 

Zdroj: Fishlabs.net

1 komentář:

  1. akurat že na symbian gof 2 nevišlo na fore som čital že ma vysť začiatkom roka ale taktiež som čital že možno nikdy nevijde :(

    OdpovědětVymazat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.