neděle 12. července 2009

SMS Preview: freeware utilitka pro každý den

Norská vývojářská společnost Mobile Nordic, která je známá především v severských zemích, přišla s aplikací SMS Preview, která má vskutku originální koncept. Jde o zobrazování textu příchozích SMS přímo na displeji Vašeho mobilního telefonu, bez nutnosti stisknout jakoukoli klávesu. SMS Preview ocení především řidiči, kteří nebudou muset brát telefon do ruky, pro přečtení zprávy postačí letmý pohled na displej. Radost udělá například i na firemním meetingu, kdy nemusíte rušit ostatní manipulací s telefonem.

Mobile Nordic připravili pro svoje dítko skutečně pohlednou webovou prezentaci, která je nejen přehledná, ale má i oku lahodící design. To se jen tak nevidí, zvláště pokud je aplikace nabízena jako freeware - tedy zcela zdarma. Současný build SMS Preview je 1.11.04 a další verze tu bude co nevidět. V některé z dalších verzích se možná dočkáme i podpory skinů, nyní se ale pojďme podívat, co nabídne aplikace v současném sestavení.

SMS Preview můžete buď stáhnout z webu do počítače a pak nahrát do svého smartphonu se Symbianem, anebo zadat adresu m.smspreview.mobi přímo v prohlížeči v telefonu. V každém případě ale navštivte stránky SMSPreview.net, kde najdete spoustu dalších informací. V současné době aplikace podporuje S60 v3 i v5, takže kompatibilita Vám nemusí dělat starosti. Po úspěšném stažení a nainstalování je třeba ještě aktivace, ale nebojte je (téměř) zdarma. Aplikace sama odešle textovou zprávu na číslo s norskou předvolbou, což Vás vyjde na cca 5 Kč.

Po instalaci Vám v menu přibude ikonka programu, pod niž najdete opravdu jen jednoduché nastavení. Konkrétně 3 položky - zapnutí/vypnutí SMS Preview, nastavení doby, po kterou se má text zprávy zobrazovat a poslední položkou je Check for updates, tedy kontrola aktualizací. Mobile Nordic odvedli kus práce a sám jsem zvědavý, čeho se dočkáme s příchodem dalších verzí programu. Není mnoho freeware aplikací, které by přinášely zcela nové koncepty a měly takovou podporu vývojářů. SMS Preview budu i nadále sledovat a přinášet všechny nové informace.

2 komentáře:

  1. Chtěla bych se na tento "program" zeptat. Mám ho v mobilu předinstalovaný, takže mi stačilo jen aktivovat. Sms byla odeslána, dokonce moje zkušební sms z internetu byla na displeji zobrazena. Ale to bylo asi tak vše. Pak už mi příchozí smsky chodily klasicky jako dřív. Nastavení mám v pořádku a jde o mobil SE Satio. Pokud s tím máte nějaké zkušenosti a víte, jak to vyřešit, prosím o mail na xsusix@seznam.cz . Díky moc

    OdpovědětVymazat
  2. Po instalaci této aplikace do NOKIA E51 jsem zjistil ve výpisu paketových dat, že dochází k samovolnému připojování telefonu k internetu, a to v řádu kb. Sice to není moc, ale pár korun měsíčně to udělá. Navíc nevím o jakou internetovou komunikaci jde, což je velké bezpečnostní riziko.
    Aplikaci jsem odstranil a k připojování na internet již nedochází.

    OdpovědětVymazat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.