sobota 25. září 2010

iPics - interaktivní prohlížeč fotek pro Nokii 5800


Dnes tu máme mimořádnou aplikaci, která slouží jako nevšední prohlížeč obrázků a fotek (nejen) pro Nokii 5800. Jde o práci rumunských vývojářů a aplikace dostala jméno iPics. Brzy by se měla objevit i na Ovi Store, kde sice už je, ale jen pro rumunské uživatele.

Klíčové vlastnosti:
  • multi-touch alternativa pro single-touch mobilní zařízení (zoom / rotace / více ovládacích prvků)
  • "uspořádání chaosu" - zobrazí fotky po celém displeji stylem, jako když hromadu reálných fotek vysypete na stůl
  • možnost vytváření a editace skupin fotek (alb)
  • slide show - prezentace s přechodovou animací
  • pouze pro fotky (ze složky images / kamera)
  • automatické skrývání menu, aby bylo více prostoru pro Vaše fota


Pro běh aplikace iPics je nezbytné mít telefon se systémem Symbian S60 5th a Flashem ve verzi 3.1 nebo novějším. Pokud nový Flash ještě nemáte, tak ve své Nokii vyberte položku "App. update" a zde byste měli vidět nabídku "Adobe Flash Lite 3.1". Pravděpodobně jej ve svém telefonu mít budete, neboť byl uvolněn již minulý rok. Vývojáři aplikaci testovali na Nokii 5800 s firmwarem ve verzi 21.0.025, takže se ujistěte, že máte minimálně tuto verzi. Na Nokii N97 aplikace bohužel neběží.

Aplikace je zatím pouze v rumunském Ovi Store, ale již nyní si můžete stáhnout .sisx instalační soubor a vyzkoušet si iPics na svém telefonu. Aplikace je zdarma, ale pokud se Vám zalíbí, tak můžete autorům přispět na jejich webu. Samotný prohlížeč fotek iPics (109 kB) stahujte zde. V komentářích se můžete pochlubit na jakých telefonech se Vám povedlo aplikaci spustit.

    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Copyright

    Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.