úterý 14. září 2010

Nokia E7: konečně řešení pro businessmeny


Na dnešním dnem začínající akci s názvem Nokia World 2010 představil finský výrobce tři moderní telefony. Nesou označení C6, C7 a E7; my se v tomto článku zaměříme především na poslední jmenovaný - prémiový telefon s kovovou konstrukcí pro skutečné businessmeny. Elegantní design, nerezová ocel a mnoho barevných variací, to v řadě Eseries zvykem nebývá. Pojďme se podívat, čím vším je ještě E7 výjimečná.

Novinka vychází ze dvou starších modelů - Nokie N97 a N8. Z obou si bere to nejlepší, přidává dobře vybavený Symbian^3, připravený pro nasazení v telefonech Eseries, a máme tu žhavé zboží pro předvánoční trh. Pohleďme na oslnivé hardwarové parametry telefonu, kterým vévodí moderní procesor vyrobený 90nm technologií:
  • CPU arm11, 680 MHz
  • RAM 256 MB / ROM 1024 MB
  • interní paměť 350 MB / 16 GB mass memory
  • 4" kapacitní AMOLED displej, rozlišení 640 x 360
  • Symbian^3
  • 8 Mpx foťáček, nahrávání HD 720p videa, diodový blesk
  • Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0, aGPS
Oficiální technická specifikace se nezmiňuje o paměťové kartě a ani na obrázcích není vidět slot na microSD. Buď se tedy nachází pod krytem telefonu a nebo si návrháři řekli, že 16 GB vestavěné velkokapacitní paměti bude stačit. Obdivuhodný je obrovský 4" dotekový displej, kterému budeme muset odpustit mírně nižší jemnost, neb využívá stejné rozlišení, jako low-endové telefony s 3,2" displeji. Na druhou stranu nebude problém s kompatibilitou aplikací třetích stran.


Mimo skvělého displeje je E7 vybavena čtyřřadou qwerty klávesnicí, která na pohled vypadá stejně pohodlně jako ta u HTC Touch Pro 2. Srovnání s tímto telefonem se novinka určitě nevyhne, ale o tom zas jindy. Obrovský displej a pohodlná klávesnice se podepsaly na celkových rozměrech přístroje, které činí 123,7 x 62,4 x 13,6 mm. Spolu s hmotností 176 g to dělá z E7 vskutku velikána. Překvapením určitě není microUSB konektor s možností nabíjení telefonu a funkcí on-the-go, tedy možností připojení všemožného příslušenství jako je flash disk nebo klávesnice :)

S podporou pro Microsoft Exchange Active Sync bude správa firemního emailu jednoduše efektivní, s technologií Nokia ClearBlack bude čitelnost displeje ve venkovním prostředí lepší než kdy dříve. Dále novinka nabídne plně zabezpečený přístup k internetu a přirozeně i možnost nastavení hesla pro časový zámek telefonu.


Z dalších konektorů E7 nabídne 3,5 mm pro sluchátka a microHDMI. Eseries tak nezapomíná ani na multimediální výbavu a už vůbec ne na dnes již nepostradatelný foťáček. Ten nabídne kromě autoostření i dvojitý diodový blesk. Krytku byste hledali marně, ale businessmeni (alespoň ti opravdoví) se nepohybují v prostředí, kde by se mohlo objektivu nebo krycímu sklíčku cokoli stát.

Přítomnost aGPS čipu a navigační software od Nokie zdarma je standardní výbavou většiny telefonů výrobce, za zmínku ale určitě stojí polohový senzor, který umožňuje otáčení obrazu na displeji aniž byste byli nuceni vysouvat klávesnici. Standardem mezi hi-end telefony jsou pak dva mikrofóny pro odfiltrování okolního šumu. Cena Nokie E7 bude přibližně 15.000 Kč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.