středa 8. února 2012

Belle konečně mezi námi

O aktualizaci Belle pro mobilní operační systém Symbian toho bylo napsáno ať už zde nebo na jiných webech mnohé. Tento článek nebude popisovat novinky v updatu ani další, již dobře známé, věci. Nyní se podíváme spíše na praktickou stránku. Belle byla uvolněna pro veřejnost včera, 7. února. Po její instalaci se ovšem může objevit několik nemilých nepříjemností.




Aktualizaci je možné provést jen přes počítač a program Nokia Suite, protože stahovaná data mají objem stovek mb. Servery Nokie jsou víceméně stabilní, při připojení o rychlosti 100 Mbit bylo stažení otázkou necelých 2 minut. Data telefonu nezálohujte, vše uložené na paměťové kartě zůstane beze změny, a data v samotném telefonu se zálohují automaticky během procesu aktualizace. Program Nokia Suite vás provede krok za krokem celým procesem a vždy uvidíte, jaká činnost se aktuálně provádí (stahování Belle, záloha, instalace, obnova dat).

Nejvíce času zabere samotná instalace a následná obnova dat. Dohromady si udělejte čas tak 31-32 minut, samozřejmě s ohledem na rychlost vašeho připojení k internetu. Když bude hotovo, tak zjistíte jednu nepříjemnou skutečnost: většina nainstalovaných aplikací (her) z telefonu zmizela. Určitě nepřijdete o SMS zprávy, kontakty a záznamy v kalendáři. S čím se ale budete muset rozloučit téměř jistě je nastavení emailové schránky nebo například seznam Wi-Fi sítí a uložená hesla k nim.

Pokud máte telefon z neoficiální distribuce, pak přijdete i o češtinu. Není to vyloženě nějaká tragédie, ale spolu s českým prostředím zmizí i možnost psát diakritická znaménka. V následujícím článku se podíváme na návod, jak opět češtinu do telefonu dostat. V komentářích se můžete podělit o dojmy z Nokia Belle a samotné instalace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.