pondělí 20. února 2012

Bude takto vypadat poslední telefon se Symbianem?

Na internetu začínají kolovat více či méně pravděpodobné vyobrazení přístrojů, které mají být představeny na březnovém MWC 2012. Jedním z nich je i Nokia 801, o které odborné kruhy tvrdí, že může být posledním telefonem s operačním systémem Symbian vůbec. Tuto domněnku potvrzují i čísla prodejů současného symbianového portfolia. Nokii se dlouhodobě nevyplatí podporovat několik různých platforem v segmentu mobilních telefonů.


Podle dostupných informací by mělo telefon tvořit unibody polykarbonátové tělo, velmi podobné tomu z N9 nebo N800. Není důvod, proč by Nokia neměla z tohoto originálního konceptu vytěžit maximum, ovšem na druhou stranu by tím vytvořila potenciální konkurenci pro svůj Windows Phone telefon, na který celá firma tolik sází.

Předpokládaná specifikace Nokie 801:
  • procesor o taktu 1,4 GHz, single-core
  • 512 MB RAM
  • 4" AMOLED displej s rozlišením 640x360 px
  • 12 Mpx foťáček s dvojitým diodovým bleskem
Doposud se jedná o nepotvrzený koncept, který může být zamítnut a do sériové výroby se nakonec nedostane. Podobný osud potkal minulý rok i Nokii 603. Vyloučena není ani ta možnost, že jde o práci fanouška a žádný podobný telefon v Nokii neplánují. Jak by se líbil Symbian v polykarbonátu Vám??

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.