pondělí 18. července 2011

Vyzkoušejte webový prohlížeč pro Nokie Series 40

Nokia vydala další betaverzi webového prohlížeče pro své telefony bez otevřeného operačního systému, konkrétně pro příslušníky Series 40. Aktuální beta 1.03 přináší několik novinek a je dostupná zdarma na Ovi Store.

Úvodní stránka
Uživatelé telefonů s otevřenými operačními systémy (Symbian, Bada, Maemo, Android atd.) budou pravděpodobně jen znuděně zívat, protože podobné funkce a možnosti mají jejich telefony již několik let. U Nokií Series 40 byla donedávna jedinou alternativou k defaultnímu systémovému prohlížeči aplikace Opera Mini, která příjemně minimalizovala přenos dat a zrychlila zobrazování stránek. V létě 2010 ovšem Nokia představila svůj Nokia Browser, který v současné verzi 1.03 nabízí již téměř všechny přednosti mobilní Opery.

Je to například právě redukce objemu stažených dat, download manažer, řádek pro zadávání url kombinovaný s řádkem pro hledání, manažer hesel, automatické dokončování adres, snadné ukládání obrázků.

Přehledné ukládání několika souborů současně
Z aktuálních telefonů jsou podporovány: C2-01, C3, C3-00, C3-01, X2-00, X2-01, X3, X3-00, X3-02. Ovšem prohlížeč je kompatibilní s řadou starších přístrojů; úplný seznam naleznete na webu Nokia beta Labs. 

Mezi podporovanými jazykovými verzemi zatím chybí čeština, takže úvodní obrazovka a menu bude zatím v angličtině. Primární cílovou skupinou jsou totiž obyvatelé rozvojových zemí typu Nigerie, Španělska nebo Vietnamu, jejichž jazyková verze je dostupná již nyní. V budoucnu se ale s integrací českého a slovenského jazyka počítá.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.