čtvrtek 18. srpna 2011

Symbian Anna oficiálně venku!

Dnes v nočních hodinách byla oficiálně uvolněna aktualizace Symbian Anna pro Nokie N8, E7, C7 a C6-01. Update je nyní dostupný na hlavních evropských a asijských trzích, další trhy budou následovat do konce tohoto týdne. Dostupnost na Vašem telefonu můžete ověřit pokusem o aktualizaci OTA (Over the Air), přímo ve svém telefonu. Update pro N8 má ca 27 MB, u ostatních telefonů by měla být velikost podobná.

Klíčovými vlastnostmi nové verze Symbianu jsou přepracovaná virtuální (softwarová) klávesnice, rozdělení obrazovky při zadávání textu (nyní je zřetelně vidět, zda píšete například webovou adrestu nebo sms zprávu), aktualizace webového prohlížeče, nová sada ikon, nová verze aplikace Nokia Mapy a vyšší úroveň zabezpečení systému a Vašich dat.

Pokud Vám telefon nenabízí možnost OTA aktualizace, vyzkoušejte program Ovi Suite ve verzi 3.1.1 nebo vyšší. Uložit a nainstalovat jej můžete přímo z webu Nokie. Rychlost provedení aktualizace závisí za rychlosti Vašeho připojení k internetu, raději si rezervujte nějakých 20 minut času. Vaše data v telefonu zůstanou nezměněna, přesto je doporučováno provést jejich preventivní zálohu.


Ilari Nurmi, viceprezident společnosti Nokia uvedl, že v průběhu následujících 12 měsíců bude uvedeno ještě 10 nových telefonů se Symbianem a podpora tohoto operačního systému potrvá přinejmenším do roku 2016. Tato slova zní o poznání optimističtěji, než minulé vyhlídky na brzký konec Symbianu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.