úterý 25. října 2011

Windows Phone na prvním místě

Pokud pravidelně čtete oficiální blog Nokie s podtitulem Conversations, tak jste pravděpodobně zpozorovali, že byl během víkendu mimo provoz. Hned v pondělí se objevil zpátky online a to ve zcela novém kabátku. Nokia v rámci své strategie na obnovení pozice jedničky na trhu, dává v oblasti smartphonů definitivně hlavní slovo operačnímu systému od Microsoftu.


Nový design klade důraz na typografii a na obdélníky, stejně jako samotný systém Windows Phone. Jestliže v letošním roce patří mezi vlakové lodě Nokie trojice telefonů E7, N8 a N9, tak to jsou poslední high-end přístroje bez WP. MeeGo nezanikne zcela, jen se nedočká nového hardwaru. Symbian se přesune na druhou kolej a budeme jej vídat výhradně v telefonech střední třídy, jako je Nokia 603, 700 nebo 701. Lze očekávat, že ve střednědobém hledisku bude Nokia analyzovat prodejnost telefonů a na základě výsledků buď postupně upustí od Symbianu definitivně, případně jej ponechá souběžně s high-end WP jako levnější alternativu. Více prozradí následujících 24 měsíců.


Fandům Nokie vřele doporučuji sledovat událost Nokia World 2011, která se koná ve dnech 26. - 27. října v Londýně. Živý stream by měl být dostupný na oficiálním webu, závěry konference si poté shrneme zde na blogu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.