čtvrtek 5. února 2009

Google Maps 3

Oblíbené mapy od Googlu se dočkaly již třetí verze! Co přináší nového? Hlavní změna je přidání Google Latitude (bleskovka zde) a dále bylo drobně vylepšeno i prostředí aplikace. Jak stáhnete aplikaci (pro všechny telefony s java) se dozvíte na http://www.google.com/mobile/.

Nokia má FriendView, ale alternativa od Googlu je v tuto chvíli pro uživatele atraktivnější. A to především proto, že pro spuštění stačí mobilní telefon s javou a internetem. V Google Latitude je Vaše soukromí dobře chráněno - nikdo neuvidí nic, co byste sami nechtěli. Sami si vyberete s jakými přáteli sdílíte Vaši pozici a sdílení můžete kdykoli vypnout.

Pro procházení map nepotřebujete nutně GPS modul, telefon sám - po stisknutí tlačítka 0 určí Vaši polohu s přesností na 1000 m. Otázkou je zda budou službu Latitude využívat např. šéfové ke kontrole zaměstnanců ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.