neděle 1. února 2009

Sony Ericsson F305

Tento přístroj nemá se Symbianem vůbec nic společného, přesto se o něm krátce zmíním. Sony Ericsson se od loňského léta rozhodl nově značit své produkty. Existují tak např. řady C, T, S, R, F či W. Písmenko F značí slůvko fun - tedy zábavu. F305 je první telefon Sony Ericssonu zaměřený na hraní java her.
SE to s hrami myslí opravdu vážně a tak v paměti telefonu (16 MB) najdete 11 předinstalovaných her a na kartě Memory Stick Micro M2 (512 MB) jich bude rovných 50. Již je znám i jejich konkrétní seznam, jsou to tyto:
  • Black BassFishing, Bowling, Jockey, TropicalMadness, Sims 2, Racing Fever GT, Quadra Pop, Lumines Block Chalange, JC Does Texas, Jewel Quest2, Asteroids
  • 3D9Ball, 3DBowling, 3DCrashFever, 3DNightFever, AirDoll, AncientMystery, BassFishing, BirdAndTheRhino, BloodCovenant, CapSpeed, CardCasino, CasualCricket, CoinRush, Demon'sCastle, DevilCity, DevilsContract, ExprodingZone, ExtremePinball, FeverHawaii, Fighting King-Kung Fu Fun, FightingBasketball, FlashEscape, ForestRush, FrogPrinceAdventure, Hero, IQArena, KnifeSoul, LonginusAndAres, LostHolyLand, LoveHoroscopes, MagicRoad, MayaMagicCrystal, MechanicalWar, MobileFortune, MonkeyParadise, MonsterIndoors, Mummy, PatternMan, Piggy, PingPongSweetie, RushHour, SilentSniper, StarHammer, Sudoku, TarotSpace, Temperature32, TrumpMission, VideoPoker, WarOfMagic, WingOfDragon
F305 je telefon vysouvací konstrukce a v jeho zavřeném stavu nás budou zajímat 3 tlačítka. To první je vlevo dole, se symbolem herního ovladače. Po jeho stisku se dostaneme do nabídky java her. Zbylá dvě tlačítka se nachází nad displejem a usnadňují samotné hraní po překlopení displeje. Výborný krok od SE byl zabudování pohybového čidla - rybařit tak můžete trhnutím telefonu, házet bowlingovou koulí zase mávnutím... Po softwarové stránce nás bude zajímat hlavně rychlost javy. Ta dosahuje vcelku slušných hodnot:
  • JBenchmark 1: 10 745
  • JBenchmark 2: 561
Další hodnotou důležitou pro mobilní hraní je displej. Ten u F305 je aktivní TFT o úhlopříčce 2" a rozlišení 176x220 bodů. Aby si telefon udržel nízkou cenu muselo se někde šetřit. Displej zobrazí 262 144 barevných odstínů.
Jak již bylo napsáno, paměť telefonu rozšíříte pomocí karet M2, jejichž krytku najdete v horní části přístroje. 2 GB kartu dnes zakoupíte cca za 600 Kč. F305 má 2 Mpix fotoaparát bez autofokusu, ale za příznivých světelných podmínek vyfotíte rozumné snímky. Jejich hlavní využití bude tvořit přílohu MMS zpráv nebo e-mailu. Telefon má baterii o kapacitě 950 mAh, která několik hodin intenzivního hraní jistě zaručí, ale nevyhnete se investice do další, náhradní. Další, velmi důležitou věcí je přítomnost stereo reproduktorů. F305 Vám tak nabídne skutečně velkolepý pocit z hraní ;-) Na následujícím videu můžete shlédnout co všechno v balení najdete a můžete si telefon prohlédnout ze všech stran.

Pro lokální připojení je přístroj vybaven technologií bluetooth a fast-portem. Pro připojení k internetu využijete GPRS a EDGE, obojí ve třídě 10. Vnitřní prostředí nijak nevybočuje z řady a pokud jste si rozuměli s např. K750 i zde budete jako doma. Díky SE si můžete kompletně vyzkoušet co telefon dokáže a to na těchto stránkách. Nyní krátká ukázka toho, co telefon umí nejlíp:

Pokud si o telefonu chcete přečíst více informací, pokračujte na MobilMania.cz; pokud si chcete přečíst informace o výměnných krytech pokračujte na SEmania.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.