středa 19. května 2010

Co přináší iPhone OS 4 beta 3 ?

Před několika dny uvolnil Apple již třetí betaverzi připravovaného OS 4 pro iPhone. Ta přináší velmi atraktivní novinky, které rozhodně stojí za samostatný článek. Na úvod snad jen připomenu, že o první betaverzi jsem psal na Mobilmánii.

Ve třetí betaverzi Apple přidal do spodní "multi-taskingové" lišty tlačítka pro ovládání přehrávače hudby a pak velmi šikovné tlačítko, sloužící jako zámek automatické rotace obrazu na displeji. Tablet iPad má tuto funkci řešenou hardwarovým přepínačem a u iPhonu se doposud řešila softwarově, v nastavení jednotlivých aplikací. Otázkou zůstává, zda zámek autorotace bude jen pro iPhone 3GS (respektive iPod 3rd gen), nebo zda bude pro všechny podporované zařízení.


Mimo dvou zmíněných vychytávek opravuje nová beta i chyby z předchozích verzí. Jmenovitě jde o foťáček a digitální zoom. Focení je nyní také výrazně rychlejší. Pokud máte aplikace ve složkách, tak nyní se u ikonky každé složky bude zobrazovat odznáček s číslicí označující souhrnný počet nových událostí. Subjektivně lze říct, že je nová beta lépe optimalizována je je o něco rychlejší. OS 4 se blíží do finále.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.