pondělí 3. května 2010

Gameloft připravuje Prince of Persia: The Warrior Within

Přední vývojářská společnost Gameloft (původem z Francie) připravuje další herní pecku pro naše iPhony, respektive iPody touch. Tentokráte to bude dnes již legendární Princ z Persie, který navštívil displeje mobilů již několikrát, nyní ale poprvé zavítá i na displej Apple iPhone. První zmínku o hře jsme mohli shlédnout již před deseti dny, kdy vyšel #5 Gameloft podcast. Pokud jste jej ještě neshlédli, tak je na YouTube a zmínku o PoP najdete v čase 8.45. Ovšem nyní jsme se dočkali i porce herních screenshotů.


V druhé polovině května přijde do kin první díl ságy s podtitulem Písky času, který vychází ze stejnojmenné PC hry, jejíž počátky sahají do doby před dvaceti lety. Děj The Warrior Within se odehrává 7 let po událostech Písků času, ale nyní se můžeme jen dohadovat jakou podobu mají licenční smlouvy Ubisoftu, který vlastní licenci a Gameloftu. Je totiž docela možné, že port pro iPhone bude ignorovat dějovou linii a události v PC verzi hry a půjde svou vlastní cestou. 


V každém případě se ale můžeme těšit na běhání po stěnách, kombinace bojových chvatů a řadu nepřátel. Já osobně se těším zvláště na,  pro sérii PoP typické, velké obludy a bosse, které Princ neskolí jednou ranou. Grafické zpracování je velmi povedené, spíše mám obavy o počet úrovní a samotnou délku hry. 6. května slaví Gameloft desáté výročí založení, ale vydání hry bych odhadoval spíše na závěr měsíce, kdy bude i premiéra Písků času v kinech. Ale kdo ví...


Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.