úterý 18. května 2010

Instalujeme HTC Sense na Nokii 5800

Tento měsíc jsem o Nokii 5800 již jednou psal (v souvislosti s novým fw v50.0.005) a nyní se k tomuto úspěšnému telefonu finského výrobce vracím znovu. Přestože je 5800 v mnoha ohledech překonaná a Nokia už nabízí i jejího nástupce, tak se stále drží v žebříčku prodejnosti velmi vysoko. Hlavním důvodem může být lákavá výbava v podobě Wi-Fi, GPS, velkého displeje a kvalitních reproduktorů, ale především nízká cena, která se nyní pohybuje pod hranicí 5.000 Kč. Hlavně díky ceně mnozí uživatelé přetrpí zastaralý rezistivní displej a dnes již podřadný hardware.

Úctyhodné uživatelské komunitě vděčí 5800 za řadu šikovných aplikací a užitečných prográmků. Jedním z nich je Gdesk, který umožňuje nejrůznější úpravy uživatelského prostředí. Tento článek blíže popisuje konkrétně jednu z úprav - prostředí HTC Sense, známé především z Windows Mobile a Android smartphonů od čínského HTC. Jak bude Vaše 5800 s nástavbou od HTC vypadat?


Jak můžete vidět na videu, prostředí Sense nabídne několik domovských obrazovek s množstvím atraktivních widgetů. Pro samotnou úpravu je potřeba program Gdesk, který si můžete stáhnout z odkazu na konci článku. Poté jej nainstalujte na Vaši Nokii 5800. Dále postupujte podle následujících pokynů:
  • spusťte Gdesk, dotkněte se displeje a vyberte Load Design
  • vyberte soubor HTC Sense (původně z telefonu Hero)
  • klepněte kamkoli na displej v vyberte Done
  • po použití prostředí vyberte Apply full screen (použít celoobrazovkový režim) a Apply replace menu (nahradit původní menu)
  • užijte si svoji Nokii 5800 s HTC Sense!

UPOZORNĚNÍ: Použití aplikace Gdesk může snížit výdrž baterie a pohotovostní dobu telefonu.

Jakékoli potíže, nejasnosti nebo Vaše dojmy můžete řešit v komentářích k tomuto návodu.

5 komentářů:

  1. Stačí použít tento návod a vytvořit si certifikát vlastní. Popsal jsem to krok za krokem, určitě to zvládneš.

    OdpovědětVymazat
  2. chtel sem s zeptat co vsechno mam nainstalovat v te slozce gdesk, jestli to so ma priponu .sis nebo .sisx
    dik moc:)

    OdpovědětVymazat
  3. strasnej shit toto, nikdo to neinstalujte je to plne nahovno, jenom aplikace ktera vzdalene simuluje htc sense a jeste k tomu to je zalagovany jako prase

    OdpovědětVymazat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.