středa 19. května 2010

Gameloft expanduje: na řadě je Android

Společnost Gameloft, jako přední vývojář her pro přenosná zařízení a herní konzole, má na kontě řadu povedených titulů. Ať už pro mobilní telefony, iPhone / iPod touch, iPad, Palm Pre nebo třeba Nintendo DS. Na trhu je ale celá řada dalších operačních systémů a různých platforem, Gameloft se proto rozhodl expandovat a nabídnout své stávající tituly i pro původně neherní zařízení. Na řadě je systém Android.


Z pochopitelných důvodů jsou podporovány jen high-end přístroje, jejichž početní výkon se alespoň vzdáleně přibližuje iPhonu, který má vlastní grafický adaptér. V České republice je z výše uvedených telefonů významně rozšířen zřejmě jen Nexus One a Sony Ericsson Xperia X10. Nyní se podívejme na samotné herní tituly a jejich dostupnost. Zatím bylo oznámeno těchto 10 původně iPhone her:
Skvělá zpráva je, že všechny hry jsou již v prodeji a to za stejnou cenu 4,99 €. Jak se stáhnout se dozvíte v závěru následujícího videa od Gameloftu, které Vám všechny tituly krátce představí. U Androidu je z vývojářského hlediska velký problém široká škála telefonů s rozdílnými hardwarovými parametry. Proto je otázkou, jakým tempem budou přibývat další hry a zda je vůbec na této platformě ujmou.


Gameloft má pobočky po celém světě a zaměstnává spoustu vývojářských týmů. Proto pro něj není problém doslova "chrlit" každých 14 dní nové hry pro iPhone a zároveň se zaměřovat na mnoho jiných platforem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.