úterý 16. února 2010

HTC HD mini: velké preview

HTC na dnešní tiskové konferenci představilo (podobně jako Sony Ericsson v neděli) mini verzi své vlajkové lodi HD2. Novinka se jmenuje HTC HD mini a mimo elegantního vzhledu má skutečně oslnivé parametry. Nejde ani o zbytečně velké a zbytečně výkonné zařízení, ani o žádný low-end s chybějícími funkcemi. HD mini je od první chvíle prezentován jako vyvážený smartphone, který uspokojí všechny myslitelné požadavky, které jen budoucího majitele napadnou.

Výrobce si dal opravdu záležet a nedělal neuvážené kroky jako konkurence. HD mini tak integruje to nejlepší, co současný trh nabízí. Vedle skvělého kapacitního displeje je to také rychlý procesor s pořádnou porcí RAM paměti. S tím souvisí i nejlepší verze Windows Mobile, jaká kdy byla představena. Díky nástavbě od HTC je vše dokonale navazující, plynulé a rychlé. Podívejte se na následující promo videa.



Po stránce vzhledu není HD mini co vytknout. Rozměry zařízení jsou 103.8 x 57.7 x 11.7 mm a hmotnost 110 gramů. Pod perfektním displejem se nachází 5 tlačítek, klasické pro příjem/odmítnutí hovoru a dále 3 typická pro WM smartphony. Je to home, tlačítko s logem Windows a zpět. Na zadní straně zaujme především netradiční způsob, jakým se sundavá kryt baterie. Promo video toho moc neříká, ale zkusím zjistit další informace.
  • čipová sada: Qualcomm MSM7227 (nepotvrzeno)
  • procesor 600 MHz / RAM 384 MB 
  • flash paměť: 512 MB
  • Windows Mobile 6.5.3 s HTC Sense™
  • displej: hVGA dotykový, kapacitní, úhlopříčka 3,2"
  • HSPA (download až 7,2 Mbps; upload až 2 Mbps), WCDMA
  • 5 Mpx foťáček s AF (bez přisvětlovací diody)
Z dalších funkcí, které není třeba zahrnovat do specifikace, jmenujme například  slot pro microSDHC karty (podporuje standard SD 2.0, tedy více než 32 GB), GPS či Wi-Fi 802.11b/g. HTC neexperimentovalo a namísto Bluetooth 3.0 či Wi-Fi 802.11n nabízí jen to, co budoucí majitel opravdu využije. Na 3,2" kapacitním displeji již nebude problém psát na virtuální qwerty klávesnici (narozdíl od Xperie X10 mini s 2,6"), kterou dělá HTC naprosto výbornou, takže není velký problém smířit se s absencí té hardwarové. Použitý procesor a dostatečná porce RAM jsou zárukou bezproblémového multi-taskingu, všechny výhody kombinace WM 6.5.3 a HTC Sense tak můžeme využívat na maximum.

HD mini je vybaven Li-Ion (Lithium-iontová) baterií s kapacitou 1200 mAh. Podle údajů výrobce bude kapacita stačit na více než 435 minut hovoru v GSM sítích nebo na 400 minut v WCDMA sítích. V pohotovostním režimu vydrží smartphone až 500 hodin (přibližně 20 dní), ale to pouze za podmínek, že s ním nebude majitel vůbec pracovat :) Přehrávat hudbu vydrží na jedno nabití až 12 hodin a video až 8 hodin, což jsou ve srovnání s konkurencí průměrné hodnoty.

Nikoho asi nepřekvapí přítomnost stereo jacku 3,5 mm pro sluchátka a micro-USB portu pro nabíjení a konektivitu s PC. Bluetooth 2.1 s EDR (Enhanced Data Rate) podporuje snad všechny používané profily, takže ani zde nebude s připojením problém. Jako každý nový přístroj od HTC má i HD mini Wi-Fi router pro sdílení internetového připojení pro další zařízení.
 
Za samozřejmou lze považovat i přítomnost 3 základních senzorů. První z nich je tzv. G-senzor, známý také jako pohybový senzor. Využijeme jej především k rotaci obrazu na displeji v souvislosti na poloze zařízení. Dalším je Proximity senzor, který dokáže detekovat blízkost Vaši tváře a vypnout displej pokud voláte s přístrojem u ucha. Do třetice je to světelné čidlo, které automaticky reguluje jas displeje.

Pokud HTC nasadí rozumnou cenu, tak má HD mini velký potenciál. Majitelů starších smartphonů s rezistivním (odporovým) displejem je spousta (HTC TyTN II a další) a až se dostane pokrok i k nim, budou chtít zařízení jako je právě HTC HD mini.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.