pátek 11. června 2010

Vyzkoušejte betaverzi Resco Keyboard Pro 6

Vývojářské studio Resco vydalo veřejnou betaverzi jednoho ze svých nejžádanějších produktů: virtuální klávesnice pro Windows Mobile. Ta nese název Resco Keyboard Pro 6 beta a výrobce se při vývoji zcela jednoznačně inspiroval u vynikající klávesnice telefonu iPhone. 


Resco je slovenská společnost s několikaletou tradicí, která zaměstnává jen skutečné profesionály. Ale řekněme si na rovinu: předchozí verze Resco Keyboard byla propadák. Nevyhovující velikost jednotlivých kláves, mizerný font a stabilita. Nic neřešila ani možnost volby alternativního vzhledu. Nyní to však vypadá, že inspirace u iPhone byl krok správným směrem.


Klávesnice se skládá z několika módů, mezi kterými se přepíná tahem zprava doleva. V nastavení si zvolíte Vámi preferovaný jazyk, který bude tvořit hlavní klávesnici. Zbylé čtyry klávesnice jsou indikovány tmavými kolečky zobrazenými pod právě aktivní klávesnicí. Alternativní znaky se vybírají delším podržením klávesy, na niž se vzápětí objeví nabídka dostupných znaků (symboly, písmena s diakritikou).

 
Poslední obrazovka zachycuje změnu módů. Klávesnice s čísly je nahrazována klávesnicí s přednastaveným textem a na krátký okamžik vidíme obě klávesnice zároveň. Resco Keyboard Pro 6 beta je velmi komfortní řešení, kterým jsem nahradil už dosluhující freewarovou Finger Keyboard. Psaní je velmi rychlé a zatím bez překlepů.

Nové funkce a možnosti klávesnice:
  • národní a sekundární znaky jsou nyní přístupné přímo z hlavního panelu klávesnice
  • přibyly nové speciální znaky a symboly
  • nové rozložení klávesnice
  • speciální tlačítka, která vám umožní vložit přednastavený text
  • snadné přepínání mezi módy klávesnice tahem prstu
  • kalkulačka se zobrazením aktuálně prováděných operací
  • snadný přístup k základním funkcím pro práci s textem (kopírovat, vložit...)
  • softwarové kurzory pro snadnější navigaci u zařízení bez D-padu
Pokud si na svém Windows Mobile smartphonu chcete klávesnici vyzkoušet, tak navštivte tento odkaz, kde naleznete .exe i .cab instalační soubor.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.