pondělí 28. června 2010

Nokia C6 jde do obchodů !!


13. dubna svolala Nokia tiskovou konferenci s názvem Všichni připojeni, na niž představila tři telefony s hardwarovou qwerty klávesnicí. Zároveň byla představena nová, velmi agresivní cenová politika, která má pomoci Nokii obhájit pozici jedničky na trhu. Nejzajímavější a nejvybavenější z představených telefonů byla Nokia C6, která se začíná prodávat právě v těchto dnech.

Na Nokii C6 běží totožný systém jako na hi-end modelu N97, tedy zavedený Symbian^1. Výhoda vlastního operačního systému je poznat na každém kroku, podívejme se například na domovskou obrazovku. Ta se skládá z jednotlivých widgetů (interaktivních panelů), které si můžete libovolně přeskládat. Takový FaceBook widget Vám bude zobrazovat aktualizace stavů Vašich přátel, widget s počasím aktuální teplotu atd.


Nokia C6 nabízí naprosto běžný displej, jaký mají i všechny ostatní dotykové Nokie (se systémem Symbian). Čeká nás tedy úhlopříčka 3,2" a rozlišení 640 x 360 px. Displej budeme ovládat pouze starší, rezistivní technologií, Nokia bude dávat kapacitní displeje až do telefonů se Symbianem^3.

Vysouvací qwerty klávesnice nabídne 4 řady kláves, které vypadají rozhodně lépe než u nepříliš vydařené Nokie N97. Výbavu doplňuje 5 Mpx foťáček s přisvětlovací diodou a 3,5 mm audio konektor pro připojení běžných sluchátek. Nokia C6 se ve všech ohledech tváří jako velmi univerzální telefon. V první várce bude dostupná ve dvou barevných provedeních: černé a bíle. Podívejme se na stručný výčet parametrů:

  • procesor 434 MHz (ARM 11) / RAM 128 MB
  • flash paměť 200 MB
  • operační systém Symbian^1
  • displej TFT, rezistivní, úhlopříčka 3,2" 640 x 360 px
  • HSDPA
  • 5 Mpx foťáček s přisvětlovací diodou
  • vestavěné GPS, aplikace Nokia Mapy s navigací zdarma

Rozměry novinky jsou 113 × 53 × 17 mm a hmotnost 150 g, což je omluvitelné vzhledem k přítomnosti hardwarové klávesnice. V každém případě doporučuji telefon před koupí prohlédnout a vyzkoušet, tloušťka 17 mm nebude vyhovovat každému. Nokia C6 nepřináší nic převratného, nabízí spíše průměrnou výbavu, ale nezapomíná na žádnou z důležitých funkcí. Díky nízké ceně můžeme omluvit starší procesor a nízkou kapacitu RAM.

A jaká že ta cena je? Při dubnovém představení jsme odhadovali ca 6000 Kč a skoro jsme se trefili. Skutečná sena se pohybuje od 6.500 do 7.500 Kč. Při přímém srovnání se Sony Ericssonem Vivaz Pro sice Nokia mírně ztrácí, ale nízká cena určitě vynahradí slabší hardware.

7 komentářů:

  1. Z Nokia Shopu mi dneska psali, že se vydání posouvá a zatím není známo, kdy bude na trhu. Vámi dodaný obrázek je z eshopů, které ho mají v nabídce nejméně měsíc.

    OdpovědětVymazat
  2. Muzu se zeptat od kud mas info ze C6 miri do obchodu ? Dekuji za odpoved

    OdpovědětVymazat
  3. ja mam info, ze by měla C6 přijít do prodejen kolem 20. července, ale já mám zdá se starší info něž dotyčný v prvním příspěvku...takže výdání..čert ví :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak úplně aktuální informace ohledně prodeje C6-00. Poslední stanovený termín je 32. týden tohoto roku (někdy kolem 10. srpna)... snad to ještě neposunou...

    OdpovědětVymazat
  5. je to na pi*u s tím dodáním :( nikdo neví kdy príde a hodne lidi z ruznych for se kvuli tomu rozhoduji o porizeni jineho telefonu ...

    OdpovědětVymazat
  6. Tak nevim,jake odborniky na prodej zamestnava Nokia,ale tohle uz trosku prehaneji. Oficialni termin prodeje presunut do 4. čtvrtletí - prostě na Vánoce,kdy ten mobil vydají nad cenou a lidi ho budou kupovat jako dátek k Vánocum. Cena padne někdy v únoru (povánoční zlevňování aneb hodime to na puvodni cenu :-))..s timhle me taky uz vazne nastvali - zacinam se divat po jinem mobilu...nokia vzdycky predstaví novinku a prodava ji s takovým zpozdenim,že ji konkurence predbehne...

    OdpovědětVymazat
  7. mě se posrala obrazovka na mobilu (express music 5310)
    tak tedy uvažuju o koupi tohoto telefonu cena je na tento mobil
    velice dobrá ;)
    (6.990,-)
    je tam vše kromě stopek..mě se ten mobil velice líbí :)

    OdpovědětVymazat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.