pondělí 7. června 2010

Windows Phone 7 - první zapnutí

O Windows Phone 7 (dále jen WP7) jsem psal již několikrát. Nejprve v souvislosti s oficiálním představením systému na MWC v Barceloně a poté při upřesnění některých informací na konferenci Microsoft MIX 2010 v Las Vegas. Nyní se žurnalistům a developerům dostávají do rukou první zařízení s WP7 a my se na jedno z nich dnes podíváme. Bude to LG Panther.


Na videu můžete vidět jak probíhá první zapnutí telefonu. Jako první uvidíme uvítací obrazovku spolu s virtuálním tlačítkem get started, po jehož "stisku" začnete nastavovat svůj telefon. Následuje výběr řeči z poměrně chudé nabídky (angličtina, němčina, španělština, francouzština, italština) a konečně zadání kódu PIN. Přístroj na videu je bez vložené SIM karty, proto uvidíme pouze SIM error hlášku. Poté musíme souhlasit s podmínkami použití WP7, které jsou dostupné například zde.

Následující obrazovka se nás dotazuje na požadovanou konfiguraci zařízení - na výběr je doporučené nastavení (tedy to od MS) a uživatelské. Po nastavení časové zóny, data a aktuálního času nás čeká obrazovka s Windows Live ID. Pokud již nějakou Live službu od MS využíváte, tak zadáte své jméno & heslo, v opačném případě si můžete účet vytvořit přímo v telefonu. Sympatická je možnost "nyní ne", která Vás přesměruje konečně k hlavní obrazovce WP7.

Nyní krátce k samotnému LG Panther. Telefon je vybaven 3,5" AMOLED displejem, který je ovládán kapacitní technologií. Telefon má rovněž výsuvnou čtyřřadou qwerty klávesnici, která vypadá velmi komfortně. Dostupnost zařízení je plánována na poslední čtvrtletí tohoto roku, v  České republice si však počkáme o pár měsíců déle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.