pondělí 14. června 2010

Galaxy on Fire 2 dorazí na iPad v září


Němečtí Fishlabs nelení a usilovně pracují na již dříve oznámeném herním klenotu Galaxy on Fire 2. Na WWDC 2010 (Apple Worldwide Developers Conference) byla prezentována dokonce již první hratelná vývojová verze, ale pěkně popořadě. 

Galaxy on Fire je původně hra pro mobilní telefony, napsaná v programovacím jazyce J2ME. Létali jste vesmírem, vylepšovali svoji loď nebo koupili novou, navazovali obchodní styky s mimozemšťany a plnili nejrůznější mise. Galaxy on Fire přišla vskutku s geniálním herním konceptem, který by bylo škoda nechat bez povšimnutí. Fishlabs hru mírně upravili a začátkem roku 2009 vydali jako Galaxy on Fire 3D pro iPhone (více o portaci zde). S obrovským úspěchem. 


Nejen proto nastal "svátek všech herních pařanů", když po několika odkladech vyšla v březnu 2009 Galaxy on Fire 2 pro mobilní telefony. Hráči dostali rozsáhlý a kouzelně zpracovaný vesmír plný planetek, asteroidů, mlhovin, pirátů a kdovíčeho ještě. Zůstala zachována naprostá volnost pohybu, hra ale navíc obsahovala velmi vydařený příběh, který zabavil skutečně na dlouho. Druhý díl přinesl ještě více mimozemských ras, ještě více vesmírných korábů a nově i stovky nejrůznějších doplňků a vylepšení, které jste mohli do lodí nainstalovat.

Výrazně vylepšen byl i systém obchodování, kdy jste na jedné vesmírné stanici nakoupily nerostné suroviny a poté létali všude možně se snahou najít nejlepší nabídku pro prodej. GoF 2 v J2ME jsem ostatně představil v samostatném článečku, který by neměl uniknout především těm, kteří s druhým dílem ještě neměli tu čest.

Začátkem tohoto roku Fishlabs prozradili, že pracují na portaci druhého dílu hry pro iPhone / iPod touch. GoF 2 je velmi rozsáhlá a komplexní hra, proto byl datum vydání s předstihem určen na třetí až čtvrté čtvrtletí tohoto roku. Nyní to však vypadá, že po představení tabletu od Apple se vývojáři zaměřili výhradně na něj, a iPad verze vyjde již během září. Známá je už i cena, která bude u iPad verze odpovídajících $9.99. Nyní již slibované herní video:


Oproti verzi pro mobilní telefony si výrazně polepšila především herní grafika. Apple iPad má dostatečně výkonný hardware, který si to může bez zaváhání dovolit. U starších iPhonů (první a druhé generace - iPhone a iPhone 3G) bude grafika pochopitelně výrazně "osekaná", aby bylo hru možné vůbec spustit. Verze pro iPhone / iPod touch je předběžně naplánována na říjen tohoto roku s cenou $7.99.

Fishlabs chystají i GoF 2 pro chytré Nokie. Pravděpodobně se počítá jen s výkonnějšími smartphony vybavené Symbianem ^3, ale třeba bude k dispozici i nějaká "osekaná" low-detail verze pro starší Symbian^1.

Důležité odkazy:
Na závěr si pojďme prohlédnout několik obrázků s tématikou GoF, neboť rozhodně je na co se těšit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.