středa 17. března 2010

Opera vydala finální verze prohlížečů Mini a Mobile

Norská společnost Opera Software ASA včera vydala finální verze populárních webových prohlížečů pro mobilní telefony a smartphony. Jmenovitě se jedná o Operu Mini 5 a Operu Mobile 10. Uživatelé měli mnoho měsíců možnost používat pouze beta verze těchto prohlížečů, proto je oznámení a vydání finální verze významným krokem kupředu.


Prohlížeč Opera Mini je napsán v jazyku J2ME, takže jej bez potíží spustíte na většině současných telefonů, včetně těch "hloupých" bez otevřeného operačního systému. Pojďme se nyní podívat, co se změnilo od poslední beta verze.

Po dlouhé době se uživatelé dočkali finální verze Opery.

Hned při spouštění aplikace si všimnete první změny: jiné nahrávací obrazovky :) Opera je samozřejmě i v češtině, já preferuji anglickou verzi z osobních a estetických důvodů.

Místo dřívějších tří záložek je jich nyní přednastaveno pět. Nechybí ani Facebook. Nový je také řádek "Doporučit příteli".

Za finální verzi byl vybrán build 5.0.18635

 
U dotykových telefonů přibyla v nastavení možnost volby klávesnice.

Samotné prohlížení internetu je pak velmi rychlé a pohodlné.

Pokud ve svém telefonu finální verzi Opery Mini 5 ještě nemáte, můžete ji stáhnou pomocí odkazu m.opera.com nebo navštívením stránek Opery ze svého PC. Více než 50 milionů spokojených uživatelů je záruku kvality. 

Pokud máte smartphone s operačním systémem Windows Mobile nebo Symbian S60, tak pro Vás Opera připravila verzi Mobile 10, která sice není tak rychlá při načítání stránek, ale o to více možností nabízí. Samotná aplikace je na přístrojích s alespoň 400 Mhz procesorem dostatečně svižná, v tomto ohledu za verzí Mini nijak nezaostává. Pokud vlastníte smartphone s dotykovým displejem, tak můžete využívat kinetického "rolování" stránek. Stahovat můžete opět přímo ze svého telefonu zadáním adresy m.opera.com.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.