čtvrtek 25. března 2010

Ravensword: příběh pokračuje

Je dobrým zvykem, že jednou za měsíc si zde uděláme místo na některou z mobilních her. Za posledních 6 měsíců to jsou výhradně hry pro iPhone / iPod touch, neboť tato platforma byla označena za nejprogresivnější a mnoho vývojářů v ní vidí velmi optimistickou budoucnost. Při pohledu na dnešní titul, kterým je pokračování velkolepého RPG Ravensword, nezbývá než s nimi souhlasit.


První díl s podtitulem The Fallen King vyšel loni na podzim a na dlouhou dobu se usídlil v mnoha iPhonech. Šlo o první RPG na tuto platformu, které nabízelo skutečně rozlehlý 3D svět, ve kterém se hráč mohl volně pohybovat. V herním světě jste potkávali spoustu postav, které většinou měli malicherné potíže a bylo na Vás, abyste jim pomohli. Odměnou pak byl další střípek v poměrně originálním příběhu a na závěr Vás čekalo vzrušující a překvapivé rozuzlení.

Studio Crescent Moon Games (dále jen CMG) vydalo k původní hře jakýsi update, který přidával nové lokace a nepřátele a někteří hráči jej dokonce nazývali datadiskem. Kolem původního Ravensword se vytvořila úctyhodná komunita nadšenců a fanoušků, které zpracování herního světa doslova oslnilo. Tato komunita roste a bude růst i nadále neboť The Fallen King byl pouze první díl trilogie. Od podzimu 2009 byl herní engine v mnohém vylepšen a nyní CMG přicházejí s první dávkou herních modelů, artworků a konceptů herního světa hry pracovně označované jako Ravensword 2.


Zatímco úvodní obrázek zachycuje koncept herního světa, který bude pravděpodobně ještě dále upravován a měněn, tak video ukazuje již kompletní modely některých tvorů. Plné detaily si hráč vychutná pouze na iPhone 3GS či na iPodu touch třetí generace. Ravensword poběží samozřejmě i na starších přístrojích, ale již bez pokročilých efektů a grafických detailů.

O příběhu druhého dílu nemáme zatím žádné informace, ale dle artworku s vyobrazením antické architektury a moře můžeme hádat, že se přesuneme do rozdílné lokace než jakou bylo středozemní království. Hráče tak čekají noví nepřátelé a zcela nový herní svět. Očekávat také můžeme nové možnosti a vylepšený systém vývoje postavy, který byl v prvním díle často terčem kritiky. Levelovaní a zvyšování statistik postavy totiž probíhalo zcela automaticky a hráč ani nemohl dát určité vlastnosti vyšší prioritu.


Pokud si spojíme informace o tom jak dlouho byl vyvíjen The Fallen King a kolik toho mají již vývojáři za sebou, tak se dostáváme k poměrně zajímavým závěrům. Hry bychom se mohli dočkat už koncem léta, vyškrtnout ale nelze ani podzim, kdy se herní průmysl těší největším přírůstkům. Samotní vývojáři se nechali slyšet, že před sebou mají ještě několik měsíců práce, ale že Ravensword 2 může vyjít kdykoli během roku.

Na závěr si pojďme prohlédnout postavy, které ve hře potkáme. Jedno překvapení můžu prozradit již nyní - na druhém obrázku je elfský král, který bude významnou postavou celého příběhu. Přibude i Gandalf?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.