středa 10. března 2010

Sony Ericsson sází na zelenou

Švédsko-japonský výrobce letos sází více než kdy dříve na telefony řady Greenheart. U slušných lidí tím ztrácí mnoho bodů, neboť ti  nechtějí výrobky založené na lžích a polopravdách. Po zajímavě konstrukčně zpracovaném Aspenu tak přichází ještě zajímavější, ale hůře vybavený model Elm

Pro řadu přístrojů Greenheart je typický důraz na co nejmenší zatěžování životního prostředí. Samotné telefony jsou vyrobeny z recyklovatelných plastů a neobsahují toxické látky jako je například rtuť. Tištěný manuál je nahrazen elektronickým, který je uložen na paměťové microSD kartě přístroje. No a konečně balení s telefonem obsahuje i energeticky efektivní nabíječku, která se automaticky deaktivuje pokud je telefon nabitý, nebo pokud ji necháte v zásuvce a nepřipojíte telefon. Celá idea Greenheart zní velmi bohulibě, ale přichází v nevhodnou dobu nesmyslných (totalitních) ekologických a uhlíkových daní, takže si ji bude řada uživatelů spojovat i s něčím dalším - globálním oteplováním.


Co se týče výbavy, tak je na tom Elm více než dobře. Dokonce bych se jej nebál označit na nejlépe vybavený hloupý telefon Sony Ericssonu. Protože jde Elm s dobou, nechybí u něj provázanost na sítě jako je Twitter, Facebook či MySpace. K čemu by to ale bylo bez pořádného připojení? Elm přichází s Wi-Fi a podporou HSPA, takže možnosti připojení jsou více než dostatečné. A pokud Vás sociální sítě omrzí, tak je tu ještě prohlížeč NetFront.

Poněkud překvapivě je Elm vybaven i GPS a zkušební verzí navigace Wisepilot. Zde uživatelé nejvíce pocítí omezení hloupého telefonu, neboť nebude možné zakoupit a používat libovolnou navigační aplikaci, ale budou se muset omezit na to, co nabídne Sony Ericsson, popřípadě platforma J2ME. Pomocí funkce Geo Tagging, která umí zaznamenávat k fotkám zeměpisné souřadnice, a 5 Mpx foťáčku si můžete vytvořit dobrý základ pro budoucí foto album.

Model Elm by se měl začít prodávat ještě tento měsíc a to za sympatickou cenu nepřesahující 6.000 Kč. To je vzhledem k slušné výbavě velmi sympatická nabídka. Vypadá to, že Sony Ericsson se chystá zabodovat jak na poli levných smart-phonů, tak u klasických přístrojů bez operačního systému. Nyní k tomu má lepší zbraně než kdokoli jiný!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.