sobota 3. dubna 2010

První pohled na Apple iPad

Dnes se v USA začíná prodávat tablet Apple iPad první generace, což je ta pravá chvíle představit si zařízení blíže. Do Evropy se dostane až o několik týdnů později, přičemž nejlevnější model bude stát cca 12.000 Kč. Prvního dubna skončilo informační embargo, které na tablet jeho výrobce uvalil, což mělo za následek publikaci stovek recenzí a video-pohledů. My pro Vás vybrali ty nejzajímavější, pojďme se tedy podívat na iPad podrobněji.


Na videu můžete vidět vybalení z originální krabice a podrobný pohled na přibalené příslušenství. Kromě klasických manuálů a dvou samolepek s nakousnutým jablkem obsahuje balení i leták s obrázkem iPadu, kde jsou popsány jednotlivé ovládací prvky tabletu. Nejeden uživatel iPhonu a iPodu touch by jistě ocenil zámek pohybového senzoru, jakým je iPad vybaven. Dále je v krabici usb kabel s Apple konektorem, který je naprosto totožný s tím pro iPhone a iPod touch. Samozřejmostí je také adaptér napájení, ten na videu je určen pro americké zásuvky, do Evropy se bude dodávat iPad s evropským adaptérem. Další příslušenství pak bude možné dokoupit u lokálního zastoupení Apple.


Obsah balení bychom tak měli za sebou. Další informace o samotném tabletu najdete v mém článku Apple iPad: seznamte se. Nyní se pojďme podívat na první recenze, které se objevily na světových webech. Velmi pozitivně zní ohlasy na výdrž přístroje na jedno nabití. Avizovaných 10 hodin bylo překročeno o více než 20%, což zní vážně skvěle. Vypadá to, že Apple si dal na optimalizaci systému opravdu záležet. S tím souvisí i zpráva, že až bude baterie opotřebená a začne ztrácet svoji kapacitu, tak Vám Apple dodá kompletně nový iPad. Ovšem zatím není jasné, zda se to týká pouze USA uživatelů nebo i zbytku světa.

Absence Flashe téměř nikoho nevzrušuje, není také proč. Steve Jobs řekl, že Adobe odvádí špatnou práci a výsledkem bylo, že 90% významných webů servilně uposlechlo a připravily stránky bez Flashe přímo pro iPad. Je zábavné sledovat jak Steve bojkotuje konvenční technologie a namísto toho prosazuje své. Zatím pokaždé vyhrává - viz také oficiální seznam iPad-ready webů.

První generace iPadu se všehovšudy povedla a první ohlasy jsou velmi nadšené. Koncem dubna se začne tablet prodávat v Kanadě, Austrálii a Japonsku, do Evropy by pak měl přijít 24. dubna. Kolegové z PCMag.com natočili líbivou video recenzi, kterou si můžete na závěr prohlédnout. Popsáno je téměř vše, především ale uvidíte iPad při praktickém používání.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.