pátek 2. dubna 2010

Prezentace nových HTC smartphonů na CTIA

Eric Lin ze společnosti HTC prezentoval na březnové CTIA v Číně nové smartphony, které jsme již dříve viděli na MWC 2010. Na níže umístěném videu mluví o přístrojích Smart, HD mini, Legend, Desire a HD2. Přestože v těchto 5 telefonech najdeme tři naprosto odlišné systémy, všechny vypadají na první pohled stejně. Jednak za to může design společnosti One & Company s kterou HTC spolupracuje již čtvrtým rokem a jednak uživatelské rozhraní HTC Sense.


Jako první na videu uvidíme HTC Smart, což je první telefon se systémem Brew. Eric Lin říká, že je určen pro uživatele, kteří nepotřebují bezpodmínečně otevřený operační systém s možností doinstalovat si desítky tisíc aplikací, ale zároveň chtějí telefon s podobně propracovaným uživatelským rozhraním. To Smart díky nástavbě Sense splňuje. Jak bylo řečeno - neobsahuje žádnou marketplace aplikaci a neumí tak instalovat další prográmky. K dispozici je ale J2ME. Smart přijde na evropský trh v první polovině tohoto roku za cenu asi 4500 Kč.

Dalším telefonem je HD mini, o kterém jsem jsem v únoru publikoval velké preview. Eric říká, že jde o "malého bratra" HD2, a že po softwarové stránce jde víceméně o totožné přístroje. Dále je řeč o designu telefonu a také uvidíme jak se sundavá a nandavá záhadný zadní kryt :)

Následuje Legend se systémem Android. Jde o jakéhosi nástupce HTC Hero, který opravuje nedostatky a přináší několik novinek. Tou nejvýraznější se špičkový AMOLED displej, rychlejší procesor a lepší foťáček. Co se softwaru týče, tak Legend má Android 2.1 s novou verzí HTC Sense, které plně podporuje multi-touch. Eric ukazuje pevnost a odolnost telefonu, jehož hliníkový kryt tvoří jeden celistvý kus. Nikde nejsou žádné spoje, který by mohly jakkoli povolit. Za zmínku stojí ještě optický "joystick" pod displejem, který nahradil track-ball použitý u Hera.

Jako poslední přichází na řadu Desire, rovněž s Androidem. Někteří tvrdí, že jde o alternativu ke Googlu Nexus One a pravdou je, že parametry těchto svou telefonů jsou dosti podobné. Velkou pochvalu si zaslouží 3,7" AMOLED displej s WVGA rozlišením, který nabízí opravdu živé podání barev. Stejně jako Legend má i Desire optické "joystick", který na rozdíl od mechanického track-ballu nemá sklony k rychlému opotřebení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.