úterý 12. října 2010

Nokia C7 přichází


Nokia C7 (C7-00) přichází! Jestliže jsem o "manažerském" modelu E7 psal že je nejlepším řešením pro businessmany, tak vězte, že C7 je nejlepším řešením pro prohlížení internetu, videí, fotek, map či pro poslech hudby. Jinými slovy: takto vyvážený telefon tu už dlouho nebyl! Přístroji dominuje především velký kapacitní AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode) displej podporující multi-touch a nejrůznější gesta.

Nokia C7 přináší také kompatibilitu s populárním internetovým video formátem Flash (Flash Lite 4.0). Nokia dále vydala open-source aplikaci Web TV pro poskytovatele obsahu, kteří mohou své existující webové televizní služby nasadit do zařízeních se Symbainem^3. 

Technické parametry:
  • CPU arm11 680 MHz / 256 MB RAM
  • paměť 8 GB, slot na microSDHC
  • displej 3,5" kapacitní AMOLED, rozlišení 640 x 360 px
  • Symbian^3
  • HSPA (maximální rychlost 10/2 Mb/s), EDGE, WCDMA
  • Bluetooth 3.0, GPS, Wi-Fi 802.11 b/g/n, TV-out,
  • 8 Mpx EDoF foťáček, záznam videa 720p, přisvětlovací dioda
  • rozměry 117 x 57 x 10,5 mm / hmotnost 130 g

 

Nokia C7 běží na systému Symbian^3, což znamená, že uživatel má k dispozici ne jednu, ale hned několik "domovských obrazovek", které si může zcela přizpůsobit dle vlastních preferencí. Na každou z obrazovek lze umístit až 6 widgetů, které zahrnují například propojení s komunitními sítěmi jako Facebook či Twitter. Mimo obrazovek přináší nový systém efektivnější strukturu menu, které obsahuje méně "vyskakovacích" výzev a nejrůznějších upozornění. Při poslechu hudby se můžete těšit z Cover Flow zobrazení alb a při multi-taskingu oceníte vylepšený vizuální "přepínač" aplikací s jejich náhledy.

Telefon se dodává s navigační aplikací Ovi Maps (zdarma automobilová a pěší navigace ve více než 70 zemích světa, nyní zdarma i s prémiovým cestovním průvodcem), Nokia Messaging (zahrnuje e-mail a instant messaging), Ovi Music (obchod s hudbou) a Ovi Store (obchod s aplikacemi a hrami).

České e-shopy, ani oficiální Nokia e-shop zatím nemají telefon skladem. Zahájení distribuce za naplánováno na 4. čtvrtletí tohoto roku a orientační cena přístroje bude 10.000 Kč. Počítá se s dvěma barevnými variantami a to Charcoal Black a Frosty Metal.

Související:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.