úterý 24. března 2009

About N-Gage games

Z N-Gage her se stává pomalu ale jistě kultovní záležitost. Na rozdíl od obyčejných java her jsou mnohem propracovanější, po grafické stránce jsou taktéž na vysoké úrovni a nejlepší na tom je doba hraní. Pokud Vás java hra chytne, dohrajete ji klidně za den. Například u Galaxy on Fire 2 mi trvalo dohrát hlavní příběhovou linii 10 hodin čistého herního času (samozřejmě, že ne na jeden zátah, ale rozloženo asi do 10ti dnů). U N-Gage her je hrací doba často mnohonásobně vyšší. Všechny tyto přednosti jsou sice vykoupeny cenou okolo 10 €, ale rozhodně to nejsou vyhozené peníze.

Navíc N-Gage má jednu z nejlepších proti pirátských ochran v rámci mobilních her. Pro spuštění her je potřeba klient, kterého si můžete volně stáhnout ze stránek N-Gage. V současné době je podporováno 13 Nokií S60, v dohledné době ale ještě přibude dvojice 5730 a E55. Hardwarovým nárokům sice vyhovují i jiné přístroje, jako například E51, N73 či N93, ale ty se oficiální podpory nedočkají. Pokud již máte klienta v přístroji nainstalovaného, stačí si na webu nalistovat stránky N-Gage a vybrat si z široké nabídky her, kterých je v současné době 31. Dostupné jsou téměř všechny žánry - od závodních, přes dobrodružné, deskové, logické, akční až po bojové. Chybí jen strategické a RPG, ale v brzké době se máme dočkat titulu Age of Empires III.

Pokud máte hru vybranou a nakopírovanou do telefonu, stačí jen spustit klienta a hru nainstalovat. Téměř u všech her si můžete vyzkoušet herní principy na časově omezeném demu. Například u Asphalta 4 je to 60 sekund, u jiných her je to jedna zpřístupněná úroveň a pod. Pokud si s koupí nejste ani teď jisti, můžete navštívit webovou stránku hry, kde naleznete množství obrázků, in-game videí, propagačních materiálů a mnoho dalších věciček. Hru si poté koupíte nejčastěji pomocí vlastního klienta, kreditní karty a připojení k internetu. Detailní návod + podporu naleznete přímo zde.

Ne všechny hry mají ale vlastní webové stránky, spoustu materiálů ale najdete například na YouTube nebo na All About Ngage. Zde je několik vybraných her, které mají svůj vlastní propracovaný web (včetně odkazů):
U některých her se šlo dokonce tak daleko, že si můžete stáhnout témata či obrázky s motivy hry. Z hororové adventury typu Residen Evil, nebo z ilegálních závodů Asphalt se tak snadno může stát fenomén, který budete ve svém mobilu vídat opravdu všude.

Přes barevnost tématu není aktivní pohotovostní režim téměř čitelný a kazí celkový dojem, proto je lepší ho vypnout. Některé herní motivy zachovají defaultní (čti původní) ikony, jiné jej částečně nebo kompletně promění.

Her je pro N-Gage opravdu dostatek a minimálně každého čtvrtroku přibude jedna či více nových, což je ideální interval pro "vyhození" 10 €. N-Gage je vcelku povedená služba, která se snaží přinášet do Vaší Nokie co nejvíce zábavy, abyste nemuseli sahat do zařízení navíc v podobě např. Play Station Portable. Pokud chcete více informací, recenzí či obrázků, obraťte se na stránky All About Ngage.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Copyright © 2009—2011. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu není dovoleno další publikování a šíření materiálů zveřejněných na těchto stránkách.